,

De Stiennen Flier Cup verhuist

Het jeugd-waterpolotoernooi de Stiennen Flier Cup is inmiddels een begrip in en om Nederland. Het toernooi is uniek doordat het zich volledig op de jongere jeugdteams richt en is in dit opzicht het grootste polotoernooi van Europa. Teams uit heel Nederland, alsmede teams uit Duitsland, Engeland en België spelen gedurende twee dagen om de prijzen en tussen de bedrijven door is er uiteraard genoeg ander vermaak.

In haar beginjaren vond het toernooi in Joure plaats. Na vijf succesvolle edities sloot het buitenbad jammer genoeg haar deuren en werd Nienoord te Leek het nieuwe onderkomen van het toernooi. De afgelopen twee jaar werd de Stiennen Flier Cup hier naar volle tevredenheid georganiseerd. De gemeente van Leek gooide dit jaar echter roet in het eten. Terwijl de organisatie in volle gang was besloot de gemeente Leek kamperen bij het Zwemkasteel niet meer toe te staan. Dit besluit heeft de organisatie van de Stienen Flier Cup ertoe bewogen om op zoek te gaan naar betere alternatieven.

Kortgeleden heeft de organisatie dan ook met trots naar buiten mogen brengen dat De Dobbe in Noordwolde de nieuwe locatie wordt voor de komende edities. Met een beter bad, centralere ligging en meer faciliteiten biedt De Dobbe genoeg ruimte voor het toernooi om de komende jaren nog verder door te groeien. Dit jaar zal het toernooi op 25 en 26 juni worden gehouden. Jeugdteams van onder de 9 (eendaags), onder de 11, onder 13 en onder 15 kunnen zich nog aanmelden voor dit leerzame en gezellige evenement. Er kan overnacht worden op het terrein om het zwembad, op de naburige camping, of het naburige bungalowpark. Voor meer informatie kunt u terecht op de website (www.stiennenfliercup.sgha.nl) en de Facebookpagina van de Stiennen Flier Cup.